• Blog dedicat acestor barbari care ne conduc…

  ...şi care şi-ar dori ca nouă tuturor să ne fie teamă. Să spunem ce credem în şoaptă sau deloc. Să credem permanent că ei sunt cei ce ne decid soarta în bine sau în rău, după bunul lor plac.

  Să acceptăm că pot intra cu bocancii în vieţile noastre, în casele noastre, în familiile noastre.

  Şi-ar dori să ne fie frică de ei, de familiile lor, de ciracii din jurul lor. Le-ar plăcea să ne ştie tăcuţi şi înspăimântaţi că undeva, într-un anume moment, atunci când ei doresc, ne pot scoate din locurile în care am decis să trăim în linişte, demni şi respectaţi.

  Ne fură banii, ne bat, ne jignesc, ne umilesc în văzul prietenilor, copiilor, mamelor şi fraţilor noştri. Pentru că lor li se cuvine tot. Şi nu li se poate întâmpla nimic.

  Ei sunt puterea. Sunt miezul vieţilor noastre. Sunt acel ceva care ne poate murdări viaţa, pentru că aşa doresc ei.

  Vor să ne ştie murdari, corupţi şi controlabili. Dacă nu suntem aşa se pot ocupa ei de acest lucru. Altfel nu le suntem de folos. Dacă nu îşi pun mâinile murdare pe vieţile noastre, nu contăm pentru ei.

  Hainele curate, fără urma falangelor lor pe ele nu sunt demne de purtat de către noi. În faţa lor. Le suntem inutili şi de neluat în seamă, pentru că aşa vor ei. Altfel, ne aruncă în mulţime şi ne uită. Aşa murdăriţi şi ponegriţi fără ca ei să fie nevoiti să platească vreun minut. Pentru că lor li se cuvine tot. Iar nouă, celorlalţi, nimic.

  Poate că ar trebui să nu ne mai fie teamă. Poate că ar trebui să nu ne mai fie ruşine cu noi aşa cum suntem. Fără urme de mizerie pe noi. Fără a dori ca ei sa ne ştie controlabili şi atunci utili. Fără a ne împuţi doar că să le dăm lor satisfacţie.

  Sau, cine ştie. Poate vrem să le plăcem lor.
  Acestor barbari care ne conduc...

  Cornel BRIŞCARU

 • Anunțuri

Să auzim de bine!

Dorinţa exprimată public tot mai des, mai ales in ultima perioadă de timp, de către Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea şi de Vicepreşedintele politic al UDMR Borbely Laszlo, de scoatere a mea din Consiliul local municipal s-a indeplinit.
Astăzi, mi s-a comunicat hotărârea PSD Tirgu Mureş de excludere a mea din partid. Principalele motive invocate, ce au stat la baza luării deciziei au fost : iniţierea proiectului de hotărâre privind Referendumului local, pentru readucerea la Primăria municipiului Tirgu Mureş a serviciilor publice de transport local, salubritate şi parcari publice şi propunerea inaintată, de modificare a textului Constituţiei României, referitoare la ocuparea de funcţii şi demnităţi publice de către persoane care au doar cetăţenia română la momentul depunerii jurământului de credinţă faţă de Statul român şi cetăţenii săi.
Cu niciuna dintre aceste iniţiative conducerea PSD Tirgu Mureş nu a fost de acord. Motivele neacceptarii sau reacţiile la aceste iniţiative, din interiorul PSD sau din afara acestuia, au fost discutate la momentul lansării lor in spaţiul public şi nu mai insist acum asupra lor.
Astfel, ceea ce ieri părea doar o glumă sau un lucru imposibil, prin votul celor care astăzi conduc PSD Tirgu Mureş s-a realizat. In principal, la cererea competitorilor politici exteriori, s-a decis idepărtarea mea, pentru a le da satisfacţie. Şi pentru a se proteja. Păcat şi contraproductiv pentru PSD Mureş. Cel puţin aşa cred in acest moment.
Cât de folositoare este o astfel de decizie comunităţii care m-a ales, in forul deliberativ al municipiului Tirgu Mures sau colegilor mei, membrii simpli de partid, vremea va ajuta o corectă judecată.
Din respect pentru cei care au avut şi incă mai au incredere in aceste proiecte sau altele asemenea lor, iniţiate şi aduse la conostinţă publică in tot acest timp, ori altele anunţate ca fiind in curs de elaborare, atât timp cât imi va sta in puteri, voi milita continuare pentru aducerea lor in spaţiul public, dezbatere şi aplicare, dacă sunt acceptate, in comunitate. Comunitate care m-a onorat cu votul ei in alegerile locale din iunie 2012. Şi, faţă de care, indiferent de existenţa unor astfel de decizii de moment, am fost şi rămân in continuare obligat.
Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat in acest scurt mandat de consilier local.
Să auzim de bine!

Anunțuri

2 răspunsuri

 1. suna mai mult a mazilire politica decat realizare in beneficiul Muresului……eliminand speranta viitorului mai bun isi consolideaza pozitia unui trecut ambiguu…si ma gandesc cat de mandru eram cand se canta imnul tarii noastre candva in trecut…..si cat de tacut sunt acum cand ma simt ffff.uuuu .tut

 2. sa il cautam pe fiul lui somesan cu niscaiva lucrari de mansardare la firme PDL sau pe doamna infipta cu sprijin politic ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: