• Blog dedicat acestor barbari care ne conduc…

  ...şi care şi-ar dori ca nouă tuturor să ne fie teamă. Să spunem ce credem în şoaptă sau deloc. Să credem permanent că ei sunt cei ce ne decid soarta în bine sau în rău, după bunul lor plac.

  Să acceptăm că pot intra cu bocancii în vieţile noastre, în casele noastre, în familiile noastre.

  Şi-ar dori să ne fie frică de ei, de familiile lor, de ciracii din jurul lor. Le-ar plăcea să ne ştie tăcuţi şi înspăimântaţi că undeva, într-un anume moment, atunci când ei doresc, ne pot scoate din locurile în care am decis să trăim în linişte, demni şi respectaţi.

  Ne fură banii, ne bat, ne jignesc, ne umilesc în văzul prietenilor, copiilor, mamelor şi fraţilor noştri. Pentru că lor li se cuvine tot. Şi nu li se poate întâmpla nimic.

  Ei sunt puterea. Sunt miezul vieţilor noastre. Sunt acel ceva care ne poate murdări viaţa, pentru că aşa doresc ei.

  Vor să ne ştie murdari, corupţi şi controlabili. Dacă nu suntem aşa se pot ocupa ei de acest lucru. Altfel nu le suntem de folos. Dacă nu îşi pun mâinile murdare pe vieţile noastre, nu contăm pentru ei.

  Hainele curate, fără urma falangelor lor pe ele nu sunt demne de purtat de către noi. În faţa lor. Le suntem inutili şi de neluat în seamă, pentru că aşa vor ei. Altfel, ne aruncă în mulţime şi ne uită. Aşa murdăriţi şi ponegriţi fără ca ei să fie nevoiti să platească vreun minut. Pentru că lor li se cuvine tot. Iar nouă, celorlalţi, nimic.

  Poate că ar trebui să nu ne mai fie teamă. Poate că ar trebui să nu ne mai fie ruşine cu noi aşa cum suntem. Fără urme de mizerie pe noi. Fără a dori ca ei sa ne ştie controlabili şi atunci utili. Fără a ne împuţi doar că să le dăm lor satisfacţie.

  Sau, cine ştie. Poate vrem să le plăcem lor.
  Acestor barbari care ne conduc...

  Cornel BRIŞCARU

 • Reclame

Ne ceartă degeaba.

In perioada 1989-2007, toate guvernele statelor europene au investit, in mod stupid, sute şi sute de milioane de euro, din banii cetăţenilor proprii, pentru finanţarea unor ONG-uri din România şi Bulgaria „specializate” in a ţine cursuri, seminarii sau mese rotunde, in general şedinţe, unde romii din cele 2 state erau invăţaţi, de lectori platiţi foarte bine, tot din bani europeni, care le sunt drepturile ca cetăţeni români şi viitori cetăţeni ai Europei unite.
In principal, la acele intâlniri, oamenii socializau.
Bineinţeles, cu pauze dese de cafea şi piăcoturi. Sau, cu fursecuri ieftine.
Foarte puţini bani investiti in infrastructura din comunităţi, sănătate, educaţie sau altele asemenea, pentru o reală integrare a acestora in comunităţi, ca cetăţeni cu drepturi dar şi cu obligaţii.
Astăzi, aceleasi state europene, cu cetăţenii lor plătitori cu tot, ne ceartă tot pe noi ca, in calitatea lor de cetăţeni liberi, europeni, romii noştri şi ai bulgarilor, până mai ieri seminarizaţi pe banii lor, stau unde doresc in Europa. In care li s-a spus ca au drepturi. Egale. La şedinte.
Aşa este cand cheltui banii fără creier, suporţi consecinţele.
In cazul nostrum, acestea sunt urmările seminariilor, cursurilor şi meselor rotunde, ani de zile organizate.
Fără rost.
De socializare.

Reclame

Un răspuns

 1. Drepturi? Alea costa bani. Banii sunt produsi de o minoritate care muinceste in tara asta in timp ce tiganii de care zici tu nu fac mai nimic. Nu vor sa se integreze si nici nu vor sa munceasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: