• Blog dedicat acestor barbari care ne conduc…

  ...şi care şi-ar dori ca nouă tuturor să ne fie teamă. Să spunem ce credem în şoaptă sau deloc. Să credem permanent că ei sunt cei ce ne decid soarta în bine sau în rău, după bunul lor plac.

  Să acceptăm că pot intra cu bocancii în vieţile noastre, în casele noastre, în familiile noastre.

  Şi-ar dori să ne fie frică de ei, de familiile lor, de ciracii din jurul lor. Le-ar plăcea să ne ştie tăcuţi şi înspăimântaţi că undeva, într-un anume moment, atunci când ei doresc, ne pot scoate din locurile în care am decis să trăim în linişte, demni şi respectaţi.

  Ne fură banii, ne bat, ne jignesc, ne umilesc în văzul prietenilor, copiilor, mamelor şi fraţilor noştri. Pentru că lor li se cuvine tot. Şi nu li se poate întâmpla nimic.

  Ei sunt puterea. Sunt miezul vieţilor noastre. Sunt acel ceva care ne poate murdări viaţa, pentru că aşa doresc ei.

  Vor să ne ştie murdari, corupţi şi controlabili. Dacă nu suntem aşa se pot ocupa ei de acest lucru. Altfel nu le suntem de folos. Dacă nu îşi pun mâinile murdare pe vieţile noastre, nu contăm pentru ei.

  Hainele curate, fără urma falangelor lor pe ele nu sunt demne de purtat de către noi. În faţa lor. Le suntem inutili şi de neluat în seamă, pentru că aşa vor ei. Altfel, ne aruncă în mulţime şi ne uită. Aşa murdăriţi şi ponegriţi fără ca ei să fie nevoiti să platească vreun minut. Pentru că lor li se cuvine tot. Iar nouă, celorlalţi, nimic.

  Poate că ar trebui să nu ne mai fie teamă. Poate că ar trebui să nu ne mai fie ruşine cu noi aşa cum suntem. Fără urme de mizerie pe noi. Fără a dori ca ei sa ne ştie controlabili şi atunci utili. Fără a ne împuţi doar că să le dăm lor satisfacţie.

  Sau, cine ştie. Poate vrem să le plăcem lor.
  Acestor barbari care ne conduc...

  Cornel BRIŞCARU

 • Anunțuri

Despre mine

CURRICULUM VITAE

BRIŞCARU Gheorghiţă Cornel
Data şi locul naşterii : 18.09.1973, Vatra Dornei;
Domiciliul : Tîrgu-Mureş;
Stare civilă : căsătorit, 1 copil;
Naţionalitate : română;
Contact : http://www.briscaru.ro, blog : cornelbriscaru.wordpress.com;
Email : cornelbriscaru@gmail.com, messID : cornel_briscaru@yahoo.com;

Educaţie:

– Licenţiat în Drept, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, promoţia 1997;
– Master, Instituţii judiciare şi profesii liberale, Universitatea Petru Maior, Tîrgu-Mureş, 2012;
– Absolvent al programului de pregătire pentru Înalţi funcţionari publici, Institutul Naţional de Administraţie, Bucureşti, promoţia 2004-2005;
– Master, Management politic, Şcoala de Studii Academice post-universitare, „Ovidiu Şincai”, Bucureşti, promoţia 2004;
– Liceul Industrial nr. 1 – Titu Maiorescu, Aiud;
– Şcoala generală nr. 3, Aiud;

Training suplimentar:

– Proiectant Sistem ISO-9001-2000 pentru administraţia publică locală, Certificat RENAR;
– Certificat Institutul Naţional de Administraţie pentru Sistemul electoral român;
– Cursuri INA, perfecţionare in administraţia publică locală;

Experienţă profesională:

Consilier juridic, Primăria municipiului Tîrgu-Mureş – octombrie 1997

Secretar general, Consiliul local municipal Tîrgu-Mureş – martie 1999-2001
Am vizat legalitatea actelor administrative de autoritate emise de Primăria şi Consiliul Local Municipal Tîrgu – Mureş. Am condus Direcţia Administraţie Publică locală care includea Serviciul juridic, Serviciul autoritate tutelară, Serviciul fond funciar şi Serviciul de stare civilă

Director, Cabinetul Prefectului judeţului Mureş – februarie 2001-2004
Am gestionat propunerile de Hotărâri de Guvern înaintate de către Prefectura Judeţului Mureş în sprijinul comunităţilor din judeţ, de asemenea am coordonat implementarea în judeţul Mureş a proiectelor aprobate la solicitarea prefectului de către Guvernul României atât în sfera de reglementare vizând funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale cât şi a realizării de parteneriate între autorităţile publice şi structuri asociative de orice fel. Am ocupat, timp de 4 ani, funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Protecţie a Copilului.

Secretar general interimar, Prefectura judeţului Mureş – martie-iunie 2001

Director departament juridic, S.C. Parc Industrial Mureş S.A.
Am coordonat din punct de vedere juridic punerea în funcţiune şi dezvoltarea afacerilor în Parcul Industrial Mureş (Ungheni – Vidrasău), rezultatul fiind peste 2.500 de locuri de muncă active şi astăzi în perioadă de criză.

Director general, Televiziunea Tîrgu-Mureş şi Săptămânalul Informaţia de Mureş
Am promovat drepturile şi interesele legitime ale jurnaliştilor cu scopul de a pune pe piaţa informaţiilor materiale de presă de o înaltă acurateţe şi corectitudine în spiritul Codului Deontologic al Jurnalistului. Am coordonat realizarea de produse media care să se adreseze tuturor zonelor de activitate ale comunităţii (sănătate, cultură, educaţie, comunităţi, sport, tineret)

Director, SC. LC&T SRL
Societatea comercială a desfăurat atât activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management dar şi de recrutare şi plasare personal având la nivelul anului 2008 – 2009 peste 350 de angajaţi cu carte de muncă.

Preşedinte fondator APDO LIDER – prezent
Am militat şi militez pentru respectarea drepturilor omului ori de câte ori ne-am sesizat asupra încălcării acestora adoptând măsurile legale şi democratice pentru a asigura reparaţiile necesare în acele cazuri. Am reuşit să aplanez, prin promovarea dialogului deschis la nivel înalt, a izbucnirii unui nou conflict interetnic la Hădăreni, judeţul Mureş între rromi şi românii din localitate.
Am acordat şi acord asistenţă juridică gratuită în peste 250 de cazuri de încălcare a libertăţilor personale sau colective. Am reuşit, împreună cu sora mea, Ionela Danciu, din Aiud, să obţinem un drept fundamental pentru mamele de gemeni şi tripleţi din România, acela ca toti copiii din sarcini gemelare sau tripleti sa fie recunoscuti ca nascuti separati si individualizati ca cetateni. Am derulat pe durata a 3 ani campania „Banii mei” cu acoperire naţională, prin care am obligat instituţiile Statului să facă publice bugetele de venituri şi cheltuieli, contractele de achiziţii publice, inclusiv cu referire la veniturile şi cheltuielile parlamentarilor.
Am intervenit şi voi interveni, ca reprezentant al societăţii civile în toate cazurile care privesc interesele legitime ale cetăţenilor români sau ale României. Astfel am solicitat anularea taxei de primă înmatriculare, am propus dezbaterii publice un Calendar al retragerii trupelor româneşti din Irak

Consilier local USL, Consiliul local municipal Tirgu-Mureş, Preşedintele Comisiei juridice – prezent

Activitate politică prezentă
– membru PSD
– Vicepreşedinte al Departamentului naţional pentru Societate Civilă şi ONG al PSD

Anunțuri

10 răspunsuri

 1. Cine esti? Citi ani ai? Esti doctor?

 2. No ase no, sa te stie lumea. Din Vatra Dornei???/ Foarte tare. Esti predestinat 😉

 3. VATRA DORNEI…FRUMOS ORSAS.

 4. Boema poza cu tigara, da’ hai sa ne lasam de fumat!

 5. Sunt incantat de realizarile tale

  Mult succes in continuare!!
  Te astept la Botosani!!

 6. Buna ziua,
  va scriu in speranta ca m-ati putea ajuta,cel putin cu un sfat.Stau in cariterul Tudor intr-un bloc care a optat acum 2 ani pt INCALZIREA PE ORIZONTALA .N-au existat pb pana in aceasta vara cand s-a taiat apa calda 3 sapt si acum dinnou,marti vor fi 2 sapt de cand nu este apa calda.Mentionez ca am un contract cu ENERGOMURUL, prin care15 ani nu am voie sa renunt la contract.Va intreb, ce sa fac, deoarece se apropie toamna ( am un copil mic) si nu pot ramane fara apa calda si caldura(eu fiind cu factura la zi).CENTRALA DE CARE APARTIN E NR 8 .
  Va multumesc
  Cu respect
  Gina

  • Buna seara. Imi cer scuze dar doar acum am vazut mesajul. Ca sa pot sa va dau un cat de mic sfat as mai avea nevoie de alte cateva detalii legat de cele pe care mi le-ati comunicat. Poate reusiti cumva sa mi le comunicati in zilele ce vin. Aici sau, daca e mai la indemana, va pot da un nr de telefon ori, daca e la fel de usor de comunicat pentru dumneavoastra, aveti pe blog un id de mess. Va multumesc. O seara frumoasa!

 7. Buna ziua.ID este:……..
  adresa de emai:……..
  Puteti sa imi lasati si un nr de tel.
  Va multumesc
  O zi buna!
  Gina Manole

 8. La multi ani !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: