• Blog dedicat acestor barbari care ne conduc…

    ...şi care şi-ar dori ca nouă tuturor să ne fie teamă. Să spunem ce credem în şoaptă sau deloc. Să credem permanent că ei sunt cei ce ne decid soarta în bine sau în rău, după bunul lor plac.

    Să acceptăm că pot intra cu bocancii în vieţile noastre, în casele noastre, în familiile noastre.

    Şi-ar dori să ne fie frică de ei, de familiile lor, de ciracii din jurul lor. Le-ar plăcea să ne ştie tăcuţi şi înspăimântaţi că undeva, într-un anume moment, atunci când ei doresc, ne pot scoate din locurile în care am decis să trăim în linişte, demni şi respectaţi.

    Ne fură banii, ne bat, ne jignesc, ne umilesc în văzul prietenilor, copiilor, mamelor şi fraţilor noştri. Pentru că lor li se cuvine tot. Şi nu li se poate întâmpla nimic.

    Ei sunt puterea. Sunt miezul vieţilor noastre. Sunt acel ceva care ne poate murdări viaţa, pentru că aşa doresc ei.

    Vor să ne ştie murdari, corupţi şi controlabili. Dacă nu suntem aşa se pot ocupa ei de acest lucru. Altfel nu le suntem de folos. Dacă nu îşi pun mâinile murdare pe vieţile noastre, nu contăm pentru ei.

    Hainele curate, fără urma falangelor lor pe ele nu sunt demne de purtat de către noi. În faţa lor. Le suntem inutili şi de neluat în seamă, pentru că aşa vor ei. Altfel, ne aruncă în mulţime şi ne uită. Aşa murdăriţi şi ponegriţi fără ca ei să fie nevoiti să platească vreun minut. Pentru că lor li se cuvine tot. Iar nouă, celorlalţi, nimic.

    Poate că ar trebui să nu ne mai fie teamă. Poate că ar trebui să nu ne mai fie ruşine cu noi aşa cum suntem. Fără urme de mizerie pe noi. Fără a dori ca ei sa ne ştie controlabili şi atunci utili. Fără a ne împuţi doar că să le dăm lor satisfacţie.

    Sau, cine ştie. Poate vrem să le plăcem lor.
    Acestor barbari care ne conduc...

    Cornel BRIŞCARU

Camarila Benedek – Florea satisfacută din bani publici din nou?

În ultimele săptămâni am fost sesizaţi de către cetățeni ai municipiului Tîrgu – Mureș că Primăria Tîrgu – Mureș a întocmit, prin intermediul unor președinți de asociații de proprietari din oraș, liste care cuprind peste 1.000 de persoane, în vederea eliberării unor legitimații care le vor asigura accesul gratuit, deținătorilor, la meciurile echipei de fotbal FCM, în Complexul de Agrement și Sport „Mureșul” (week-end), la Grădina Zoologică precum și transport gratuit pe toate liniile societății de transport local.
Pe aceste liste au fost înscriși membri ai conducerilor PD-L si UDMR, membrii galeriei echipei de fotbal FCM Tirgu- Mureş, controlori ai Siletina Imprex, șefi de bloc și președinți de asociații de proprietari, membrii sau simpatizanţi ai PD-L şi UDMR, angajați ai Primăriei Tîrgu – Mureș.

PSD Tîrgu – Mureș consideră acest gen de mită electorală ca fiind umilitor pentru comunitatea tîrgumureșeană. Este un tip de manifestare deosebit de periculos pentru dezvoltarea echilibrată a unei comunități. Acordarea de avantaje, din bani publici, doar unor locuitori ai orașului, în cazul de față susținătorilor lui Florea Dorin, Maior Claudiu și ai fraților Benedek, este un tip de administrație mai degrabă medievală. Constituirea din bani publici a unor găști sau grupuri de militanți politici este ilegală iar pentru aceasta solicităm Curții de Conturi, Consiliului Național pentru Discriminare, Parchetului și Poliției să demareze verificări în vederea stopării acestei practici.

Având în vedere acestea îi îndemnăm pe toți tîrgumureșenii indiferent de apartenența lor politică, etnică, sex sau vârstă să depună, la Primăria Municipiului Tîrgu – Mureș, la camera 13 (registratura), cereri pentru eliberarea unei astfel de legitimații purtătoare de gratuități. Începând din data de 2 septembrie 2011 pe pagina de internet a PSD Mureș la adresa www.psdmures.ro aceștia pot accesa un model de cerere.

Facilitățile de acces la serviciile publice de interes local nu trebuie acordate pe baza recomandărilor de partid.
De acestea trebuie să beneficieze toți locuitorii acestui oraș.

PSD Tîrgu – Mureș a solicitat Consiliului Local Municipal și Primăriei Municipiului Tîrgu – Mureș, în urmă cu o lună, să ia în calcul reducerea cu 50% a prețului de intrare în Complexul de Agrement și Sport “Mureșul” (week-end) și la Grădina Zoologică. De asemenea, am atras atenția, în repetate rânduri, asupra faptului că prețul de 2 lei a unei călătorii pe liniile de transport în comun din Tîrgu – Mureș este prea mare, nejustificat, fiind mai ridicat decât în Cluj- Napoca, unde prețul unui bilet este de 1,75 lei sau București, unde prețul este de 1,35 lei, iar confortul și siguranța călătorilor sunt superioare.

4 răspunsuri

  1. Cornel, e adevarat, a incercat fraierul de la asociatia de proprietari sa imi dea si mie, dar nu au vrut sa imi dea si de autobuz. Aia facea 10 milioane de lei, mai merita mita:-) Pentru meciurile trogloditilor lui FCM in culori de partid si echipa de la primar pdl nu ma deranjez. Galeria are deja 10 milioane, plus intrarea gratis la weekend, deci fiecare ins urlator costa bugetul 300 de euro!

  2. Doar 2 cuvine “Campania electorala”. postat pe web site-ul oficial al FCMUNICIPAL la July 29, 2011 at 8:59 pm
    Aparent orice targu-muresan, daca trimite la primarie copie dupa buletin si nu mai stiu ce, primeste legitimatie dinaia. Cand am fost sa platesc consumul mi-a spus Administratorul Asociatiei ca i-au sunat de la primarie sa anuntete targu-muresenii ca pot merge gratis la meciurile FCM-ului daca trimit copie dupa buletin si nu mai stiu ce la primarie prin intermediul Asociatiei de proprietari parca sau nu sunt sigur pentru ca eu nu mi-am facut asa ceva. Dar un lucru e clar, se cam folosesc de echipa FCM-ului pentru a-si face campanie electorala, ma cam enerveaza treaba asta, e implicata in prea multa politica echipa noastra, avea dreptate persoana care a scris in un comment pe site despre FCM si politica, dar i-ati sarit toti in cap )) eu eram de acord cu el, dar pana la urma asta e echipa orasului si trebuie sa o sustinem. Haide FCM!

  3. O porcarie. Pana la urma se vor enerva cei care platesc bilet la fotbal sau la weekend. Astia-s dusi…. Asa ceva nu se face. Un vecin de al meu are. Lasati-mi va rog un numar de telefon pe emailul pe care il completez mai jos ca sa va pot contacta sa va aduc o legitimatie. Multumesc. O zi buna

  4. Parerea mea> nu e campanie, ci o disperare sa se faca abonamente.Alea sunt decontate de Maior din banii nostri, de asta le trebuie actele, ca sa poata deconta. Si ca sa vedeti ca jigodia de Maior traieste pt siletina, pe siteul asocierii scrie ca elevii si studentii circula gratis si in vacanta. De ce sa platim noi sute de mii de euro cand aia nu au scoala, numai ca sa duca Maior banii la partid? Targumureseni prosti:-)

Lasă un comentariu